Sancțiuni de aproape 140.000 de lei, pentru abateri privind prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă în județul Ialomița

Sancțiuni aplicate de ITM Ialomița pentru abateri privind prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă.

Inspectorii de muncă din Ialomița au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 140.000 de lei, în cadrul unei campanii naționale privind de identificare a angajatorilor care au primit la muncă salariați pe perioada suspendării contractelor individuale de muncă.

„Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite atât prin lege cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2020 și în luna iulie 2020 s-a continuat desfășurarea Campaniei Naționale privind verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile legale referitoare la suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Munca Ialomița.

Obiectivul Campaniei Naționale a fost de identificare a angajatorilor care au primit la muncă salariați pe perioada suspendării contractelor individuale de muncă și determinarea acestora să respecte prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă.

Astfel, au fost efectuate 97 de controale și au fost constatate neconformități pentru care s-au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoarea de 139.000 lei. De asemenea, pentru deficiențele constatate au fost dispuse 66 de măsuri de remediere, cu termene concrete de îndeplinire, iar la expirarea termenelor se va efectua un control de revenire pentru verificare.

Între neconformitățile frecvent constatate se numără primirea la muncă fără încheierea contractului individual de muncă , anterior începerii activității, primirea la muncă pe perioada suspendării contractului individual de muncă, neevidențierea corectă a orelor prestate de salariați, nerespectarea termenelor de transmitere a perioadei, cauzelor și a datei de încetare a suspendării contractelor individuale de muncă precum și introducerea de date eronate în aplicația Revisal, nestabilirea repartizării programului de lucru, prin încheierea de acte adiționale la contractele individuale de muncă cu timp parțial, ori nerespectarea prevederilor privind munca de noapte și a repausului săptămânal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*