Peste 50 de misiuni ale pompierilor ialomițeni în ultimele 72 de ore

Mașină de pompieri. FOTO ISU Ialomița

Echipajele pompierilor din județul Ialomița au fost la datorie non-stop, în ultimele 72 de ore, intervenind în peste 50 de misiuni de salvare și gestionare a situațiilor de urgență la nivel local. Astfel, aceștia și-au demonstrat dedicarea și profesionalismul în asigurarea siguranței cetățenilor și protecția comunității.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, între cele mai relevante misiuni desfășurate se numără intervențiile în cazul a două accidente rutiere grave în localitățile Mihail Kogălniceanu și Ciochina. În urma acestor accidente, patru autoturisme au fost implicate, iar pompierii au acționat rapid și coordonat alături de echipajele medicale, asigurând evaluarea și transportul victimelor la unitățile spitalicești pentru investigații și îngrijiri medicale suplimentare.

Pompierii ialomițeni au intervenit și într-un caz emoționant de salvare a unui cățel din subsolul unui bloc din municipiul Slobozia, demonstrând că nu doar oamenii sunt în centrul misiunilor lor, ci și protejarea animalelor din medii ostile vieții.

Pe lângă intervențiile în cazurile de accidente rutiere, pompierii au asigurat și lichidarea a patru incendii înregistrate la nivel județean, dintre care trei au fost provocate de arderi necontrolate de vegetație uscată și gunoi menajer. În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița face un apel către cetățeni de a respecta măsurile specifice de prevenire a incendiilor, pentru a evita asemenea situații și pentru a proteja mediul înconjurător.

Pompierii ialomițeni au răspuns și la solicitarea de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la Festivalul Internațional de Folclor „Floarea de pe Bărăgan”, din localitatea Amara, asigurând astfel siguranța participanților la eveniment.

Cu toate că au fost puși în fața unor provocări multiple, salvatorii din Ialomița și-au menținut mobilizarea și spiritul de echipă, acționând în permanență pentru a asigura intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență și pentru a acorda primul ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*