Salvatorii ialomițeni au gestionat 62 de misiuni în ultimele 72 de ore, oferind asistență și sprijin populației

Salvatorii ialomițeni au gestionat 62 de misiuni în ultimele 72 de ore. ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni și-au demonstrat dedicarea și profesionalismul, fiind la datorie 24 de ore din 24 pentru a interveni în mod prompt în situații de urgență și pentru a gestiona eficient provocările generate la nivel local. În ultimele 72 de ore, aceștia au desfășurat nu mai puțin de 62 de misiuni, asigurându-le cetățenilor ajutorul de care aveau nevoie în momente critice (23 – 25 iunie).

Potrivit ISU Ialomița, una dintre aceste misiuni a avut loc în localitatea Scânteia, unde Stația de pompieri Țăndărei a intervenit într-un accident rutier. Un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat, iar două persoane au fost implicate. Echipajele de intervenție au acționat rapid, oferind asistență medicală celor două victime, care au fost ulterior transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Pompierii s-au asigurat și de măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

Totodată, în data de 25 iunie, în jurul orei 00.30, Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit în municipiul Slobozia pentru gestionarea unui accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă. Două persoane au fost afectate în urma impactului, însă au rămas conștiente, cooperante și neîncarcerate. Echipajele medicale prezente la fața locului le-au acordat asistență și le-au monitorizat starea înainte de a fi transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Pompierii ialomițeni nu s-au limitat doar la intervențiile în cazurile de accidente rutiere, ci au acționat și în cadrul altor situații de urgență. În ultimele 72 de ore, ei au localizat și stins nu mai puțin de 10 incendii înregistrate la nivel județean. Majoritatea acestora au fost arderi necontrolate de vegetație uscată și gunoi menajer, afectând aproximativ 8 hectare de teren. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița face un apel către cetățeni să respecte măsurile de prevenire a incendiilor, pentru a evita astfel tragediile.

În ceea ce privește perioada de referință, pompierii au intervenit și în cazul unui incendiu produs la un autoturism pe drumul național DN 2A, între Slobozia și Bucu. Incendiul a afectat compartimentul motor al mașinii și a fost generat de un scurtcircuit electric.

De asemenea, în contextul avertizării meteorologice de Cod Portocaliu, pompierii militari au acționat pentru evacuarea apei din case și gospodării în municipiul Fetești. În sprijinul populației, au fost mobilizate forțe și mijloace de intervenție din mai multe stații de pompieri și servicii voluntare pentru situații de urgență. S-au intervenit în mai multe locuri pentru evacuarea apei și degajarea unui copac căzut pe carosabil în municipiul Slobozia. Din fericire, în urma acestor intervenții nu s-au înregistrat victime.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*