Premieră operatorie la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Slobozia. FOTO Adrian Boioglu
Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Slobozia. FOTO Adrian Boioglu

O protezare parțială de umăr a fost realizată, în premieră, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slobozia, intervenția chirurgicală fiind considerată un succes.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, pacientul, un bărbat în vârstă de 74 ani, a fost adus la Unitatea de Primire Urgență în data de 28 octombrie, cu diagnosticul „fractură cominutivă 1/3 proximală humerus dr. NEER 4”. Intervenția medicală, efectuată în premieră în cadrul Compartimentului Ortopedie și traumatologie al SJU Slobozia, a avut loc în data de 3 noiembrie, iar indicația chirurgicală a fost protezarea parțială de umăr.

„Datorită faptului că pacientul avea patologii complexe și fracturi costale, a fost nevoie de evitarea anesteziei generale, pacientul beneficiind de bloc loco-regional, evitând astfel multiplele complicații medicale care puteau să apară pe parcursul intervenției cu anestezie generală. Operația poate fi considerată un succes medical, pacientul fiind în afara oricărui pericol în momentul de față”, au precizat sursele citate.

Echipa operatorie, formată din dr. Ion Gramaticu și dr. Ovidiu Cotigă, asistați de medicul anestezist Aldabsheh Jamil, și cu sprijinul personalului din cadrul blocului operator, a efectuat această intervenție complexă în contextul pandemic existent.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*