Pompierii ialomițeni sunt asaltați de incendiile de vegetație uscată

Incendiile de vegetație dau bătăi de cap pompierilor. FOTO Cătălin SCHIPOR

Primele zile ale lunii februarie au adus cu ele zeci de solicitări pentru pompierii ialomițeni. În total au fost 46 intervenții destinate protecției comunității, dintre care 40 dintre misiuni au fost pentru acordare a asistenței medicale de urgență.

Astfel, în cursul zilei de duminică, 2 februarie, pompierii ialomițeni au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată și stuf în balta Ratca, din apropierea satului Ileana, comuna Glodeanu Sărat, județul Buzău. La locul intervenției s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Au ars vegetație uscată și stuf pe aproximativ 100 ha în balta Ratca, din apropierea satului Ileana, comuna Glodeanu Sărat, din județul Buzău, zonă aflată în raionul de intervenție al inspectoratului. Cauza probabila de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Tot în cursul zilei duminică, 02 februarie a.c., pompierii ialomițeni au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată și stuf în municipiul Țăndărei, aproape de lacul Strachina. La locul intervenției s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă. Au ars vegetație uscată și stuf pe aproximativ 40 ha în zona lacului Strachina. Cauza probabila de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.
Un alt incendiu de vegetație uscată a fost sesizat în aceiași zi și în comuna Mărculești. La locul intervenției s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. A ars vegetație uscată pe aproximativ 2000 mp. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.

Potrivit reprezentanților ISU Ialomița, numărul incendiilor de vegetație uscată a fost deosebit de mare în ultima perioadă.0

„În urma acestora, zeci de hectare de vegetație uscată sunt distruse, de cele mai multe ori din cauza neglijenței oamenilor! Facem un apel către populație că prezența noastră permanentă pe terenurile județului pentru stingerea acestor incendii, poate determina scăderea timpului de intervenție la alte tipuri de situații de urgență, în care oameni, animale și bunuri pot fi puse în pericol“, au precizat cei din cadrul ISU Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*