Pompierii ialomițeni au avut 64 de intervenții, în ultimele 72 de ore

Intervenții ale pompierilor ialomițeni. FOTO ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, asigurarea măsurilor PSI, acordarea de prim ajutor și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele 64 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (06 – 08.10.2023).

La nivel județean, 48 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

În perioada de referință, două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Căzănești, în care a fost implicată o autoutilitară, ce a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat. În urma coliziunii a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă și neîncarcerată, care a fost evaluată de către echipajul medical aflat la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la spital.

În data de 08.10.2023, în jurul orei 00:25, Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui accident rutier, pe DN 21, în  localitatea Iazu, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma impactului au rezultat patru victime conștiente, cooperante și neîncarcerate, cărora li s-a acordat primul ajutor de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

Salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și a măsurilor de acordare a primului ajutor medical calificat pe timpul desfășurării ,,Campionatului Național de Anduranță” în localitatea Adâncata, precum și a unui meci de fotbal  desfășurat în localitatea Gheorghe Doja.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 9 incendii înregistrate la nivel județean .

Din totalul celor 9 incendii care au avut loc în perioada menționată, 8 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată și culturi), fiind afectate aproximativ 40 hectare de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost stabilite ca fiind focul deschis în spații deschise, folosirea intenționată a sursei de aprindere și fumatul în locuri nepermise.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*