Plimbarea cu mașina dar cu permisele de conducere suspendate le-a adus unor ialomițeni câte un dosar penal

Polițiștii au verificat mai multe mașini. FOTO IPJ Ialomița

Deși aveau permisele de conducere suspendate pentru diverse încălcări ale Codului Rutier, doi ialomițeni s-au hazardat totuși să se urce la volan și să iasă la o plimbare pe drumurile publice. După ce s-au întâlnit cu echipajele de poliție au plecat la casele lor cu câte un dosar penal în palmares.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au oprit în trafic în cursul zilei de 6 mai pentru control, pe raza municipiului Slobozia, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani.

În urma verificării documentelor personale și ale autovehiculului, a reieșit faptul că șoferul, deși avea permisul de conducere asupra sa, avea dreptul de a conduce suspendat din luna martie.

Polițiștii i-au reținut bărbatului permisul de conducere și au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat. În aceiași zi, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei, au depistat în trafic un bărbat de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Țăndărei, având dreptul de a conduce suspendat.

Și în acest caz polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Conform articolului 335 Cod Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*