Peste 60 de misiuni au desfășurat salvatorii ialomițeni în ultimele 72 de ore

Intervenție a pompierilor din Ialomița. FOTO ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, acordarea de prim ajutor și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele  63 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (20- 22.10.2023).

La nivel județean, 51 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni au fost:

În data de 20 octombrie, în jurul orei 19:00, Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare, pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui accident rutier, în comuna Albești, în care a fost implicat un autoturism. În urma evenimentului au rezultat două victime, conștiente și cooperante, cărora le-a fost acordat primul ajutor medical calificat la locul solicitării, ulterior una dintre persoane fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, pentru investigații suplimentare.  În sprijin au intervenit și două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

De asemenea, în data de 21 octombrie, în jurul orei 16:30, două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier, produs pe raza localității Coșereni, în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă, conștientă și neîncarcerată, care a fost monitorizată de către echipajul SMURD, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la spital.

Salvatorii ialomițeni au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării a două evenimente sportive, în unicipiul Slobozia și în comuna Gheorghe Doja.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 8 incendii înregistrate la nivel județean .

Toate cele 8 incendii care au avut loc în perioada menționată,  au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată și miriște), fiind afectate aproximativ 2 hectare de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost stabilite ca fiind focul deschis în spații deschise, fumatul în locuri nepermise și folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*