Peste 50 de intervenții ale pompierilor ialomițeni, realizate la sfârșitul săptămânii trecute

Incendiu produs la un autoturism, între localitățile Copuzu și Crăsanii de Jos. FOTO: ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, stingerea incendiilor și acordarea de prim ajutor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 51 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în perioada 24 – 26 februarie. La nivel județean, 44 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

  • În data de 25 februarie, în jurul orei 16.00, salvatorii de la Detașamentul de pompieri Urziceni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință, în comuna Sinești, sat Boteni. Au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați și aparate electrocasnice. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.
  • Salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit în data de 26 februarie, în jurul orei 12.00, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu produs la un autoturism, între localitățile Copuzu și Crăsanii de Jos. Nu au fost victime. Șoferul autoturismului s-a autoevacuat. A ars autoturismul în proporție de aproximativ 80 la sută. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.
  • De asemenea, în data de 26 februarie, trei echipaje au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o anexă gospodărească, în municipiul Fetești. A ars podina acoperișului pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jocul copiilor cu focul.

În perioada menționată, pompierii ialomițeni au mai intervenit pentru lichidarea a trei incendii de vegetație uscată, în localitățile Ograda, Țăndărei și Slobozia. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ două hectare. Incendiile s-au produs din cauza focului deschis în spații deschise și a fumatului în locuri nepermise.

„Reamintim cetățenilor că este interzisă aruncarea la întâmplare a țigărilor, chibriturilor sau a altor obiecte aprinse, precum și faptul că focurile în aer liber cum sunt cele pentru arderea miriștilor, tufărișurilor, stufului sau a vegetației ierboase, nesupravegheate sau efectuate pe timp de vânt puternic, pot degenera în incendii de proporții cu efecte grave asupra securității vieții și a bunurilor”, au transmis reprezentanții ISU Ialomița. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*