Persoanele defavorizate din Fetești primesc pachete gratuite cu produse de igienă

Începe distribuirea pachetelor cu produse de igienă

U.A.T. Municipiul Fetești desfășoară în perioada 15 – 30 ianuarie, între orele 9.00 – 15.30, distribuirea pachetelor ce conțin produse de igienă, care provin din stocurile de intervenție comunitare destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate din România.

Pachetele sunt oferite în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – P.O.A.D.

Categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de asistenţă materială de bază, în caz de precaritate materială constând în lipsa produselor de igienă, acordate în cadrul POAD, şi care au calitatea de destinatari finali sunt:

  • persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (VMG) acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
    familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei (ASF) acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
  • persoane aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate.

Acordarea de sprijin persoanelor aflate temporar în situaţii critice de viaţă se va realiza numai în cazul în care există stocuri de alimente după epuizarea distribuirii pentru categoriile anterioare acesteia, prevăzute mai sus.

Persoanele care se încadrează în mai multe categorii dintre cele menționate anterior beneficiază de pachetele cu alimente şi produsele de igienă aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării asistenţei materiale de bază, în conformitate cu prevederile HG 784/2018 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD.

Acestea vor fi distribuite pentru toate categoriile de beneficiari și cartierele municipiului, în incinta fostului spital, din cartierul Fetești Oraș, strada Călărași nr. 475, după cum urmează:

  • 15, 16 și 17 ianuarie 2020 – beneficiarii din cartierul Vlașca;
  • 20, 21 și 22 ianuarie 2020 – beneficiarii din cartierele Fetești Oraș și Buliga;
  • 23, 24 și 27 ianuarie 2020 – beneficiarii din cartierul Coloniști;
  • 28, 29 și 30 ianuarie 2020 – beneficiarii din cartierul Fetești Gară;

Beneficiarii, în momentul ridicării ajutoarelor, trebuie să prezinte următoarele documente:

  • pentru venitul minim garantat (VMG) – cartea de identitate a titularului în original și copie;
  • pentru alocatia pentru susținerea familiei (ASF) – cartea de identitate a titularului în original și copie împreună cu fotocopiile cărților de identitate și certificatelor de naștere ale membrilor familie care fac parte din dosar.

Pachetele conțin următoarele produse:

  • periută de dinți – 5 buc.;
  • pastă de dinți (75 ml) – 4 buc.;
  • săpun lichid(500 ml) – 1 buc.;
  • șampon pentru copii (800 ml) – 1 buc.;
  • șampon pentru adulți (500 ml) – 1 buc.;
  • detergent pudră/granule pentru rufe colorate (900 grame) – 1 buc.;
  • detergent pudră/granule pentru rufe albe (1800 grame) – 1 buc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*