Pericol public pe șoselele din județul Ialomița: șoferi fără documente sau cu permisul suspendat, prinși de polițiști în trafic

Acțiune radar pe raza județului Ialomița. FOTO IPJ Ialomița
Acțiune radar

O tânără în vârstă de 24 de ani, din Slobozia, s-a ales cu dosar de cercetare penală după ce a fost prinsă de polițiștii ialomițeni în timp ce conducea un autoturism cu documente contrafăcute. Un bărbat din Amara este cercetat de polițiști pentru infracțiuni de conducere cu permisul suspendat, distrugere și refuz de prelevare probe biologice. Iar un alt șofer a fost depistat în trafic, în Bărbulești, fără permis și la volanul unui autoturism radiat.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, joi seară, pe raza municipiului Urziceni, un autoturism ce se deplasa din direcția Urziceni către Slobozia. La volanul autovehiculului se afla o femeie, iar cu ocazia solicitării documentelor în vederea stabilirii identității, aceasta a prezentat o carte de identitate și un permis de conducere eliberate de autoritățile italiene.

„Atât permisul de conducere, cât și cartea de identitate nu prezentau elemente de siguranță, existând suspiciunea că sunt contrafăcute, astfel că s-a procedat la verificarea în bazele de date rezultând că ambele documente sunt false. În urma controlului habitaclului autoturismului a fost identificat un act de identitate real al persoanei de la volan, o femeie de 24 de ani din municipiul Slobozia, care nu figurează ca deținătoare de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, au precizat polițiștii ialomițeni.

Documentele despre care existau suspiciuni că sunt contrafăcute au fost ridicate de polițiști pentru a fi supuse expertizării, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” și ”fals privind identitatea”.

De asemenea, polițiștii din Slobozia au identificat și interceptat în trafic un bărbat de 34 de ani, din orașul Amara, cercetat pentru infracțiuni de conducere cu permisul suspendat, distrugere și refuz de prelevare probe biologice. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia cu propunere de arestare preventivă.

Astfel, în cursul zilei de joi, polițiștii din Slobozia, cu sprijinul jandarmilor și polițiștilor locali au interceptat și blocat în trafic un autoturism al cărui șofer este cercetat în mai multe cauze penale. Acesta se afla în evidența poliție pentru săvârșirea a trei infracțiuni de conducere pe drumurile publice cu permisul suspendat, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice precum și distrugere a unei autospeciale de poliție.

Bărbatul de 34 de ani, cu domiciliul în orașul Amara, a fost imobilizat și condus la sediul Poliției Municipiului Slobozia, iar în urma administrării probatoriului, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Ialomița, în cursul zilei de astăzi fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, cu propunere de arestare preventivă.

Tot în cursul zilei de joi, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe DN 1D, în localitatea Bărbulești, un autoturism care nu avea aplicate plăcuțele cu numerele de înmatriculare. La volanul autovehiculului se afla un bărbat de 50 de ani, din comuna Bărbulești, care le-a spus polițiștilor că nu are documentele personale și ale autoturismului asupra sa.

„În urma verificărilor efectuate a reieșit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar autoturismul pe care îl conducea este radiat din circulație”, au mai transmis polițiștii ialomițeni.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*