Măsuri dispuse de ISU Ialomița cu prilejul Sărbătorilor Pascale Catolice și ale Floriilor Ortodoxe

Mașină de pompieri. FOTO ISU Ialomița

În acest sfârșit de săptămână, credincioșii catolici vor sărbători Paștele Catolic, iar cei ortodocși Duminica Floriile, prilej cu care, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița vor monitoriza permanent, dinamica intervențiilor la nivel județean, iar la nevoie vor fi dispuse măsuri imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în sprijinul cetățenilor.

Pompierii ialomițeni sunt pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Răspunsul la urgențele medicale va fi asigurat prin intermediul echipajelor SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul persoanelor, aflate în dificultate la unitățile spitalicești.

Premergător acestui weekend, inspectorii de prevenire  au efectuat controale tematice, la lăcașele de cult din județul Ialomița, unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioși.

Personalul Inspecției de Prevenire a avut în atenție respectarea condițiilor de securitate la incendiu, dotarea cu mijloace de primă intervenție pentru stingerea incendiilor, dar și modul de amenajare a spațiilor și a locurilor folosite pentru arderea lumânărilor, pe timpul slujbelor religioase.

Pentru evitarea producerii unor incidente și pentru a nu deveni victime ale incendiilor este necesar respectarea unor reguli:

  • Accesul persoanelor în incinta lăcașelor de cult se permite în limita capacității bisericii, în scopul evitării producerii de accidente;
  • Parcarea autoturismelor persoanelor care participă la slujbele religioase se face astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenție ale serviciilor profesioniste sau voluntare pentru situații de urgență la un eventual incendiu;
  • Este important ca lumânările aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile.
  • În nicio situație, nu lăsați lumânările aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu acestea aprinse; nu le lăsați la îndemâna copiilor.
  • Este bine să acordați o atenție sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor aprinse, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*