VIDEO Magazin de piese auto distrus într-un incendiu la Movilița, Ialomița UPDATE: Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un scurtcircuit electric!

Un magazin de piese auto din localitatea ialomițeană Movilița a fost distrus, miercuri, într-un incendiu, focul fiind întreținut de cauciucuri aflate în incintă.

Imagini cu incidentul de la magazinul de piese auto au fost postate de martori pe Facebook, aceștia comentând că atunci când au ajuns pompierii la fața locului, din magazin nu a mai rămăsese nimic.

„Pompierii au ajuns după 40 de minute, iar din magazin nu a mai rămas nimic. Paguba probabil două miliarde lei vechi. Lângă se pare că era o vulcanizare care a ars în totalitate. Se pare că o cantitate mare de cauciucuri auto au fost înăuntru și explică intensitatea flăcărilor. Până au ajuns pompierii acoperișul s-a prăbușit. Fumul negru se vedea de la 5 km și dovedește că au ars cantități mari de anvelope auto. În momentul când am ajuns, înăuntru se auzeau explozii și nimeni nu a îndrăznit să se apropie. În toată viața mea, nu am văzut flăcări atât de intense. Nu știu ce era în magazin, dar parca ardeau 100 de anvelope auto odată”, a postat unul dintre martori pe pagina de socializare.

UPDATE – Oficial de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Ialomița

Astăzi, în jurul orei 12:30, dispeceratul inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu produs la un magazin de piese auto din localitatea Movilița.

La locul solicitării s-au deplasat de urgență trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul și materialele din interiorul magazinului. Incendiul a fost localizat operativ și lichidat după aproximativ două ore.

Nu au existat victime și pericol de extindere la casa de locuit.

Mai multe bunuri au fost distruse: piese și accesorii auto, 10 cauciucuri, mobilierul din magazin, geamuri și uși din PVC, o casă de marcat, bunuri electrocasnice, instalația electrică, tavan din OSB și lambriu din plastic pe o suprafață de aproximativ 80 mp, aproximativ 100 mp din acoperiș învelit cu tablă ondulată. S-au deteriorat utilajele din vulcanizare.

Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un scurtcircuit electric, cauzat de un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*