Lansarea Campaniei de Testare pentru Depistarea Hepatitelor Virale B/D și C în județul Ialomița

Sala Europa. FOTO Cristina Sîmbeteanu

Institutul Clinic Fundeni, în parteneriat cu Asociația Română Anti-SIDA (ARAS) și Consiliul Județean Ialomița, vor lansa vineri, 20 ianuarie, Campania de testare pentru depistarea hepatitelor virale B/D și C în județul Ialomița.

Campania de testare din județul Ialomița se va derula pe o perioadă de șase luni începând cu luna ianuarie a acestui an, prin intermediul cabinetelor de medicină de familie afiliate.

Programul de testare este realizat în cadrul proiectului LIVE(RO)2-SUD: Program regional de prevenire, screening și diagnostic al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Acesta este cel mai amplu program de screening realizat în România, program au fost deja testate peste 127.000 de persoane, din opt județe aferente regiunilor de dezvoltare Sud Muntenia și Sud Vest Oltenia si va continua acoperind toate cele 12 județe din cele doua regiuni. Județul Ialomița este al nouălea care intra in proiect.

Scopul campaniei de testare este îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile infecțiilor cu virusuri hepatitice B/D și C, importanța testării și adoptarea unui stil de viață sănătos orientat către prevenție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*