ISU Ialomița primește o nouă autospecială de intervenție, în urma unei finanțări europene

ISU Ialomița primește o nouă autospecială de intervenție. FOTO: ISU Ialomița

Județul Ialomița a primit o nouă autospecială de intervenție pentru stingerea incendiilor, contribuind astfel la sporirea capacității de răspuns în situațiile de urgență. Această dotare modernă vine ca urmare a identificării unor riscuri crescute și situațiilor de urgență înregistrate în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu”.

Autospeciala a fost distribuită de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, beneficiind de finanțare europeană prin intermediul Programului Operațional Infrastructura Mare, denumit și „Viziune 2020”. Această inițiativă vine în contextul dezvoltării continue a condițiilor socio-economice și a schimbărilor climatice care impun o perfecționare permanentă a tehnicilor și tacticilor de apărare împotriva dezastrelor.

Printre principalele caracteristici ale acestei autospeciale de intervenție se numără deplasarea rapidă, asigurată de transmisia 6×6 și garda mărită la sol, care permite accesul chiar și pe terenuri accidentate. Autospeciala este prevăzută cu o cabină dublă, având capacitatea de a transporta șasepersoane din personalul propriu.

Dotată cu un rezervor de apă cu o capacitate impresionantă de 4.000 de litri și un rezervor de spumogen cu capacitatea de 200 de litri, autospeciala se evidențiază prin capacitatea sa de a stinge incendiile atât în medii urbane, cât și rurale, folosind cantități semnificative de substanțe stingătoare. Cu o viteză maximă de 100 km/h și un motor puternic de 235 de cai putere, autospeciala poate interveni rapid în orice situație de urgență.

ISU Ialomița primește o nouă autospecială de intervenție. FOTO: ISU Ialomița

Alte echipamente importante includ un agregat de pompare cu dispozitiv automat de amorsare, cu două trepte de presiune (joasă și înaltă), tunul de refulare apă și spumă cu forma jetului reglabilă, precum și un catarg telescopic cu robot de lumini.

Un avantaj major al noii autospeciale este faptul că poate fi alimentată cu apă și din surse fără presiune, precum lacuri, acumulări de apă sau râuri, ceea ce facilitează intervențiile în zone greu accesibile, situate la distanță mare de hidranți.

Prin această investiție în dotare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” din Ialomița se pregătește să facă față riscurilor din ce în ce mai complexe și să asigure intervenții eficiente și rapide în sprijinul populației. Perfecționarea tehnologiilor și echipamentelor de apărare împotriva dezastrelor demonstrează angajamentul de a menține riscurile la un nivel acceptat și de a proteja comunitatea în fața provocărilor viitoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*