FOTO O femeie din localitatea ialomițeană Săveni a ajuns la spital după ce gospodăria i-a fost cuprinsă de un incendiu

Incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Săveni. FOTO ISU Ialomița
Incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Săveni. FOTO ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au intervenit, joi, pentru lichidarea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Săveni.

Potrivit ISU Ialomița, șa locul solicitării s-au deplasat de urgență patru echipaje din cadrul Detașamentului Slobozia, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

„La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la acoperișul anexei, în care funcționa o bucătărie. Din cauza distanței foarte mici existente între anexa cuprinsă de flăcări și celelalte imobile din apropiere, incendiul s-a propagat și la alte două dependințe”, au precizat reprezentanții ISU Ialomița.

Din interiorul bucătăriei, pompierii au evacuat cu rapiditate trei butelii de gaze, care prezentau pericol de explozie.

Incendiul a fost localizat operativ și lichidat după aproximativ două ore și jumătate. Nu a existat pericol de extindere la casa de locuit. În urma evenimentului, mama  proprietarului, în vârstă de 64 ani a suferit un atac de panică. Acesteia i s-a acordat primul ajutor medical de echipajul SMURD, ulterior fiind transportată la Spitalul Orășenesc Țăndărei.

Mai multe bunuri au fost distruse: au ars anexa gospodărească construită din BCA și învelită cu țiglă, mobilierul din interior, bunuri electrocasnice, un atelier în care erau depozitate diferite scule, o magazie în care erau stivuite o tonă de cereale și aproximativ două tone de lemne pentru foc.

Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un scurtcircuit electric, cauzat de un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*