FOTO Acțiune de amploare a polițiștilor ialomițeni, cu efective mărite, în comuna Bărbulești

Acțiune de amploare cu efective mărite la Bărbulești, FOTO IPJ Ialomița
Acțiune de amploare cu efective mărite la Bărbulești, FOTO IPJ Ialomița

Peste 160 de efective ale poliției și jandarmeriei au descins, joi dimineață, în comuna Bărbulești, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea climatului de ordine publică şi siguranță rutieră, precum și în vederea respectării măsurilor instituite în perioada stării de alertă. O aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne a survolat zona pe tot parcursul acțiunii.

Potrivit IPJ Ialomița, 129 de polițiști din structurile de ordine publică, poliție rutieră, criminalistică, arme, explozivi şi substanțe periculoase, investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor de acțiuni speciale, precum și peste 30 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița, au desfășurat o acțiune de amploare pe raza comunei Bărbulești, în vederea prevenirii infracționalității stradale, riscului rutier precum și respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Polițiștii din cadrul Serviciului Criminalistic au amprentat și fotografiat 187 de persoane depistate pe raza localității Bărbulești, fiind de asemenea legitimate 827 de persoane și controlate peste 400 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care pe timpul desfășurării acțiunii au fost depistați la volan încălcând normele rutiere, în valoare de peste 17.895 de lei. De asemenea a fost reținut un permis de conducere și retrase cinci certificate de înmatriculare pentru expirarea inspecției tehnice periodice.

Și polițiștii de investigare a criminalității economice au acționat în cadrul raziei pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscală. Au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, în valoare de 31.000 de lei.

Pentru neregulile constatate au fost confiscate produse în valoare de 1046 lei, respectiv un metru cub de lemne, 15 tone de nisip, precum și produse de panificație, legume și fructe, comercializate fără documente de proveniență.

„Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pe raza județului Ialomița, echipajele de polițiști acționând permanent în sistem integrat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID 19, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel”, au precizat reprezentanții IPJ Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*