Dosare penale pentru infracțiuni contra siguranței circulației rutiere, unul dintre ele pentru consum de droguri

Polițiștii ialomițeni de la Rutieră au întocmit în ultimele zile mai multe dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Astfel, potrivit IPJ Ialomița, la data de 11 iulie, polițiștii din Urziceni, aflându-se în executarea serviciului de îndrumare și control al traficului rutier pe raza localității Urziceni, au depistat în trafic, un autoturism condus de un bărbat de 46 din ani, din municipiul Urziceni, ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul Drager a rezultat o valoare de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit faptul că persoana depistată figurează cu permisul de conducere anulat.

Duminică seară, în jurul orei 21.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slobozia au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din municipiul Slobozia. Întrucât șoferul avea un comportament ce corespundea semnalmentelor consumatorilor de substanțe interzise a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, unde i-a fost efectuat un test rapid de droguri. Rezultatul a indicat o valoare pozitivă la patru substanțe interzise, ulterior fiindu-i prelevate probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența substanțelor psihoactive.

Tot duminică, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești au oprit în trafic, în comuna Platonești, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit că șoferul are dreptul de a conduce anulat din anul 2018. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul Drager, ce a indicat o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, în noaptea de duminică spre luni, în jurul ore 01.00, în orașul Amara, polițiștii au oprit un autoturism ce se deplasa cu o viteză peste limita admisă în localitate. La volanul autovehiculului a fost identificat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Perieți, care emana halenă alcoolică și manifesta un comportament neadecvat.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest Drager, ce a indicat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*