Consiliul Județean Ialomița finanțează, prin ADI, proiecte de dezvoltare în localitățile Stelnica, Bărcănești și Jilavele

Primarii localităților Stelnica, Bărcănești și Jilavele au semnat contractele de finanțate alături de președintele Marian Pavel. FOTO: CJ Ialomița

Într-un efort de a promova dezvoltarea durabilă și de a îmbunătăți viața cetățenilor din județul Ialomița, Consiliul Județean a alocat fonduri prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița pentru mai multe proiecte importante în localitățile Stelnica, Bărcănești și Jilavele. Aceste investiții au fost semnate într-o ceremonie oficială desfășurată în fața Sălii Europa, avându-l în prim-plan pe președintele Marian Pavel.

Astfel, Primăria din Stelnica va beneficia de suma de 1.200.716,73 lei, care va fi utilizată pentru construirea unui teren de sport sintetic cu dimensiunile de 22 m x 42 m și o suprafață totală de 924 mp. Acest proiect își propune dezvoltarea infrastructurii sportive și asigurarea unor condiții optime pentru activitățile didactice. Termenul de finalizare al acestui proiect este de 12 luni.

În localitatea Bărcănești, în următorii 18 luni, stadionul va fi modernizat. Investiția vizează construirea unei noi tribune cu 120 de locuri, oferind astfel iubitorilor de sport o experiență mai confortabilă. Valoarea proiectului se ridică la 546.660,01 lei.

De asemenea, UAT Jilavele va beneficia de fonduri în valoare de 743.033,75 lei, destinate lucrărilor de modernizare la Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Constantin M. Cantacuzino”. Prin aceste intervenții, autoritățile locale își propun îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin înlocuirea finisajelor la pereți, pardoseli și scări, precum și înlocuirea tâmplăriei interioare și a instalației electrice interioare. Autoritățile au la dispoziție 24 de luni pentru finalizarea acestui proiect.

Potrivit președintelui CJ Ialomița, Marian Pavel, aceste investiții vor contribui la creșterea calității vieții locuitorilor din Stelnica, Bărcănești și Jilavele, oferindu-le facilități moderne și condiții optime pentru educație și practicarea activităților sportive.

„Dezvoltarea durabilă a unităților administrativ teritoriale în folosul cetățenilor în vederea implementării Strategiei de dezvoltare a județului Ialomița, este una dintre prioritățile echipei de conducere a Consiliului Județean”, a precizat edilul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*