Consiliul Județean Ialomița a alocat peste 1,3 milioane lei pentru bisericile din județ. Cei mai mulți bani ajung la Mănăstirea Sfântul Nicolae de la Hagieni

Mănăstirea hagieni, Ialomița a primit cei mai mulți bani de la Consiliul Județean Ialomița. FOTO Nicolae Duță
Mănăstirea hagieni, Ialomița a primit cei mai mulți bani de la Consiliul Județean Ialomița. FOTO Nicolae Duță

Lăcașurile de cult din județul Ialomița au primit un “cadou” la final de an 2019. 1.321.200 lei din bugetul Consiliului Județean Ialomița au plecat către susținerea cultelor. Proiectul, inclus pe ordinea de zi a ultimei ședinte ordinare a CJI a decis modul în care au fost împărțiți acești bani.

Suma cea mai mare – 400.000 lei a fost repartizată Mănăstirii Sfântul Ierarh Nicolae de la Hagieni. Banii sunt necesari pentru realizarea unor lucrări de pictură la biserică.

Pe locul doi în clasamentul sumelor primite a urcat Parohia “Sfântul Niceta de Remesiana” din localitatea ialomițeană Traian, cu 109.900 lei.

Iată lista completă a lăcașelor de cult sprijinite de Consiliul Județean Ialomița:

1. Se aprobă repartizarea sumei de 100.000 lei pentru susţinerea cultelor religioase din judeţul Ialomiţa, Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Misleanu, contribuție la realizarea unor lucrări de reparații la acoperiș, reparații exterioare și finisaje, paviment interior biserică.

2. Se aprobă repartizarea sumei de 77.100 lei pentru susţinerea cultelor religioase din judeţul Ialomiţa, Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” Cocora, contribuție la realizarea unor lucrări de construcție capelă.

3. Se aprobă repartizarea sumei de 67.900 lei pentru susţinerea cultelor religioase din judeţul Ialomiţa, Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Progresu, contribuție la realizarea unor lucrări de pictură la biserică.

4. Se aprobă repartizarea sumei de 69.300 lei pentru susţinerea cultelor religioase din judeţul Ialomiţa, Parohiei „Sfântul Ilie” Fetești, contribuție la realizarea unor lucrări de pictură la biserică.

5. Se aprobă repartizarea sumei de 71.200 lei pentru susţinerea cultelor religioase din judeţul Ialomiţa, Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” Patru Frați, contribuție
la realizarea unor lucrări de înlocuire geamuri, ușă acces și ușa altar.

6. Se aprobă repartizarea sumei de 400.000 lei pentru susţinerea cultelor religioase din judeţul Ialomiţa, Mănăstirii „Sfântul Ierarh Nicolae” Hagieni, contribuție la
realizare unor lucrări de pictură la biserică.

7. Se aprobă repartizarea sumei de 100.000 lei pentru susţinerea cultelor religioase din judeţul Ialomiţa, Parohiei „Sfântul Cuvios Sava cel Sfințit” Săveni,
contributie la realizarea unor lucrări construcții la capelă și trapeză.

8. Se aprobă repartizarea sumei de 50.000 lei pentru susţinerea cultelor religioase din judeţul Ialomiţa, Mănăstirii „Buna Vestire” Chiroiu, contribuție la realizarea unor lucrări de construire turn clopotniță și reparații împrejmuire.

9. Se aprobă repartizarea sumei de 50.000 lei pentru susţinerea cultelor religioase din judeţul Ialomiţa, Parohiei „Înălțarea Domnului” Gimbășani, contribuție la realizarea unor lucrări de reparații acoperiș biserică.

10. Se aprobă repartizarea sumei de 50.000 lei pentru susţinerea cultelor religioase din judeţul Ialomiţa, Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Piersica,
contribuție la realizarea unor lucrări de consolidare și restaurare biserică.

11. Se aprobă repartizarea sumei de 62.200 lei pentru susţinerea cultelor religioase din judeţul Ialomiţa, Parohiei „Sfântul Evanghelist Matei” Slobozia, contribuție
la realizarea unor lucrări de înlocuire acoperiș biserică.

12. Se aprobă repartizarea sumei de 83.600 lei pentru susţinerea cultelor religioase din judeţul Ialomiţa, Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Condeești, contribuție la realizarea unor lucrări de înlocuire uși din lemn triplustratificat.

13. Se aprobă repartizarea sumei de 100.000 lei pentru susţinerea cultelor religioase din judeţul Ialomiţa, Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Colilia, contribuție
la realizarea unor lucrări de reparații construcții și instalații la biserică.

14. Se aprobă repartizarea sumei de 100.000 lei pentru susţinerea cultelor religioase din judeţul Ialomiţa, Protopopiatului Urziceni, contribuție la realizarea unor
lucrări de recondiționare acoperiș centru social.

15. Se aprobă repartizarea sumei de 100.000 lei pentru susţinerea cultelor religioase din judeţul Ialomiţa, Parohiei „Sfântul Vasile cel Mare” Valea Ciorii, contribuție
la realizarea unor lucrări construcții la capelă și trapeză..

16. Se aprobă repartizarea sumei de 109.900 lei pentru susţinerea cultelor religioase din judeţul Ialomiţa, Parohiei „Sfântul Niceta de Remesiana” Traian, contribuție la realizarea unor lucrări de pictură la biserică.

Unitățile de cult au obligația să depună documente justificative pentru sprijinul financiar acordat în termen de cel mult 180 zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*