Comuna Cosâmbești a primit șansa continuării proiectelor de modernizare. Primarul Bogdan Popescu promite noi investiții care să le facă oamenilor viața mai ușoară

Primăria Cosâmbești. FOTO Adrian Boioglu

Comuna Cosâmbești din județul Ialomița continuă să se modernizeze, cu graficele lucrărilor din ce în ce mai avansate. Primarul Bogdan Popescu, proaspăt reconfirmat în funcție, se declară mulțumit că are șansa să își ducă la îndeplinire proiectele pentru care el și echipa sa au muncit pentru a accesa fondurile necesare.

„Le mulțumesc cetățenilor că au ieșit la vot pe data de 9 iunie și că au optat pentru continuarea seriei de proiecte începute de noi și pentru dezvoltarea localității. Dorința noastră este ca, în următorii patru ani, vizibilitatea acestor proiecte să fie una cât mai pronunțată, atât la nivelul comunei, cât și în colaborarea cu administrația municipiului Slobozia și a județului Ialomița”, a dorit să transmită Bogdan Popescu.

În prezent, o investiție de circa 13 milioane de lei se află în plină desfășurare pentru modernizarea drumurilor din comună. Banii au fost alocați prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și contribuie la obiectivul general al Consiliului Județean de asfaltare a întregii rețele de drumuri din Ialomița. Mai mult decât atât, școlile din Gimbășani și Cosâmbești sunt și ele în plin proces de reabilitare termică, proiecte al căror cost se ridică la aproximativ trei milioane de lei, din care administrația publică locală trebuie să achite circa jumătate.

„Ne dorim foarte tare să finalizăm cu succes și alte proiecte deja începute și aflate în fază avansată, așa cum sunt cel de asfaltare a drumurilor de exploatare, amenajarea unei centrale fotovoltaice, reabilitarea termică a școlilor din localitate și construcția bibliotecii din comună și să avem șansa să începem alte proiecte în funcție de oportunitățile de accesare de fonduri care vor apărea”, a mai subliniat primarul Bogdan Popescu.

Proiectul la care ține cel mai mult edilul din Cosâmbești și pe care și-l dorește cu tot dinadinsul implementat este cel al conectării comunei la rețeaua de gaze naturale. Chiar dacă o astfel de lucrare durează timp îndelungat din faza de realizare a proiectului, accesare de fonduri din surse guvernamentale și apoi etapa propriu-zisă a șantierului, Bogdan Popescu știe că racordarea la rețeaua de gaze naturale reprezintă un beneficiu major pe termen lung pentru locuitorii comunei.

Până când va veni vremea să renunțe la sursele alternative și costisitoare de încălzire a locuinței, în preajma sărbătorii Pogorârii Duhului Sfânt, primarul din Cosâmbești le transmite locuitorilor din comuna sa să se bucure de înțelepciunea și liniștea sufletească aduse de sfintele sărbători ale Înălțării Domnului și Rusaliilor.

„Fiindcă ne aflăm în perioada în care am sărbătorit Înălțarea Domnului Nostru Iisus Hristos și urmează Moșii de Vară și sfintele sărbători ale Rusaliilor, le doresc locuitorilor comunei Cosâmbești multă sănătate, liniște sufletească, să aibă un an de recoltă îmbelșugat, pe măsura eforturilor și hărniciei lor”, le-a urat primarul cetățenilor care l-au creditat cu votul lor pentru încă un mandat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*