Cod galben de vreme rea, valabil în județul Ialomița, până joi seara

Cod galben

Un cod galben de vreme rea a fost emis pentru județul Ialomița, atenționarea fiind valabilă până în data de 28 aprilie, la ora 23.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben, valabilă pentru județul Ialomița în intervalul: 27 aprilie, ora 12 – 28 aprilie, ora 23, în care vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice și pe alocuri intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență,,Barbu Catargiu” al județului Ialomița recomandă:

  • fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;
  • nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente de arhitectură ce pot fi smulse de vânt;
  • nu vă adăpostiți în apropierea construcțiilor improvizate, corturi, schele sau clădiri cu fațade ce prezintă semne de degradare;
  • parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;
  • nu atingeți firele căzute la pământ;
  • în situații de urgență sunați la 112.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*