Cetățeni bulgari, arestați preventiv pentru trafic de migranți

Cetățeni bulgari, arestați preventiv pentru trafic de migranți

Doi cetățeni bulgari, bănuiți de comiterea infracțiunii de trafic de migranți au fost reținuți de polițiști ai Serviciului Județean Transporturi Ialomița după ce, în interiorul unui microbuz cu care aceștia se deplasau în Fetești, au fost descoperiți 30 de cetățeni străini.

Potrivit IPJ Ialomița, la data de 18 aprilie, polițiștii de la Transporturi Feroviare Fetești au depistat, în trafic, pe raza municipiului Fetești, un microbuz condus de un cetățean bulgar de 28 de ani, care era însoțit de un conațional în vârstă de 29 de ani.

„În urma controlului efectuat de către polițiști asupra mijlocului de transport, în interior au fost depistate 30 de persoane, cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 15 și 39 de ani. Având în vedere că persoanele depistate nu au putut face dovada intrării legale pe teritoriul României și nu au putut prezenta documente de ședere legală, au fost conduse la sediul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Fetești. În urma verificărilor a reieșit că sunt cetățeni de naționalitate afgană, care au declarat că au tranzitat frontiera pedestru, cu intenția de a ajunge într-o țară din spațiul Schengen”, au precizat reprezentanții IPJ Ialomița.

Cetățeni bulgari, arestați preventiv pentru trafic de migranți

În cursul zilei de 18 aprilie, a fost continuată urmărirea penală față de cei doi bărbați, de cetățenie bulgară, bănuiți de comiterea infracțiunii de trafic de migranți. Polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, iar în cursul acestei zile au fost prezentați instanței, care a dispus arestarea pentru 30 de zile a acestora.

Cei doi au fost încarcerați la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Ialomița.

Polițiștii de la Transporturi au efectuat urmărirea penală sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița. De asemenea aceștia au colaborat cu reprezentații Gărzii de Coastă și ai Biroului pentru Imigrări Ialomița, în vederea repatrierii acestora.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*