Aproape 100 de misiuni au avut pompierii ialomițeni în minivacanța de Rusalii

Separator Alb și Text pe Imagine Plajă Postare Facebook - 1

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și intervențiile în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele 93 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 96 de ore (21-24.06.2024).

La nivel județean, 60 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

În perioada de referință, Detașamentul de Pompieri Slobozia a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un spațiu comercial, în orașul Amara. În urma evenimentului, au ars acoperișul și spațiul comercial pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați, precum și un perete și acoperișul, pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați de la spațiul comercial aflat în vecinătate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric.

Salvatorii ialomițeni au intervenit în data de 24 iunie, în jurul orei 10:00, pentru lichidarea unui incendiu produs la un autoturism, în municipiul Slobozia. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric. A ars compartimentul motor al autoturismului.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 25 de incendii înregistrate la nivel județean .

Din totalul celor 25 de incendii care au avut loc în perioada menționată, 23 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată, lan de grâu, miriște), fiind afectate aproximativ 70 de hectare de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost stabilite ca fiind focul deschis în spații deschise, jocul copiilor cu focul și folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

Luni, în jurul orei 17:20, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au fost solicitați să intervină pentru căutarea unei persoane înecată în lacul Iezer. La locul evenimentului au fost alocate de urgență o autospecială de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă și barca pneumatică. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița. După aproximativ o oră, persoana ( un tânăr cu vârsta de aproximativ 20 de ani) a fost găsită, extrasă din apă și predată echipajului medical aflat la fața locului care, din păcate,  a constatat decesul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*