Aproape 100.000 de chestionare pentru recensământul populației și locuințelor, completate la nivelul județului Ialomița

Computer.

La nivelul județului Ialomița au fost completate în intervalul 14 martie – 14 mai, al perioadei de autorecenzare și autorecenzare asistată pentru recensământul populației și locuințelor 2021, 97.283 de chestionare. Dintre acestea, 46.607 au fost completate în mediul urban (47,9 la sută) și 50.676 în mediul rural (52,1 la sută).

Potrivit Direcției Județene de Statistică Ialomița, cel mai mare număr de chestionare completate la nivelul județului Ialomița s-a înregistrat în municipiul Slobozia, mai exact 22.390. La nivelul celorlalte municipii și orașe s-au completat 24.217 chestionare. În mediul rural, se evidențiază localitatea Coșereni, cu 2.160 de chestionare completate, Făcăeni – 2.114, Perieți, cu 1.628, Grivița – 1.526, Mihail Kogălniceanu – 1.468, și Gura Ialomiței cu 1.374. Situația zilnică a autorecenzării pe județe se poate descărca de pe site-ul recensământului la adresa https://www.recensamantromania.ro/situatie-autorecenzare.

„Dorim să reamintim locuitorilor județului Ialomița că perioada de autorecenzare și autorecenzare asistată continuă până la 27 mai 2022 și adresăm rugămintea de a utiliza în continuare , în număr cât mai mare metoda autorecenzării”, au transmis reprezentanții DJS Ialomița.

Lista locațiilor, harta interactivă precum și programul de funcționare ale centrelor de Autorecenzare Asistată din localitățile județului Ialomița sunt disponibile pe site-ul Direcției Județene de Statistică Ialomița accesând următorul link: https://ialomita.insse.ro/anunturi/lista-punctelor-de-autorecenzare-asistata-in-judetul-ialomita/.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021 puteți să consultați www.recensamantromania.ro (site unde poate fi accesată platforma de autorecenzare). Pe acest site a fost inclusă și o secțiune de întrebări frecvente https://www.recensamantromania.ro/intrebari-frecvente/, grupate pe 11 categorii care explică cei mai importanți termeni folosiți în chestionarul de recensământ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*