Amenzi de peste 55.000 de lei, aplicate de polițiștii ialomițeni pentru nerespectarea normelor de protecție

Acțiuni ale polițiștilor ialomițeni pentru respectarea normelor de protecție

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean Ialomița, împreună cu celelalte forțe de ordine ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și instituțiilor cu atribuții de control au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Zilnic, sunt în desfășurare în sistem integrat, acțiuni de verificare cu caracter preventiv în zone aglomerate, centre comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii COVID-19.

În ultimele 24 de ore au fost controlate 27 societăți comerciale/persoane fizice autorizate, și 14 mijloace de transport în comun, totodată fiind legitimate peste 1.425 de persoane. Echipele de control au depistat și sancționat 142 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 10 care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de peste 55.700 lei.

„Precizăm faptul că acțiunile întreprinse de către forțele de ordine sunt realizate în interesul comunității, prioritară fiind creșterea sentimentului de siguranță în rândul cetățenilor, urmărindu-se permanent conștientizarea acestora cu privire la necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea și limitarea răspândirii pandemiei și nicidecum, aplicarea de sancțiuni. Reiterăm faptul că rolul acestor acțiuni este unul semnificativ, preventiv”, au precizat reprezentanții IPJ Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*