Amenzi de 65.000 de lei aplicate de polițiștii ialomițeni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuale ori a interdicțiilor privind deplasarea

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție

Polițiștii ialomițeni, împreună cu jandarmi și polițiști locali au desfășurat în ultimele 24 de ore acțiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului județ, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

În cadrul acțiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele față de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință, în intervalul orar 23.00-05.00, precum și portul măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise/ deschise.

Astfel, în urma activităților desfășurate, au fost verificate 22 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 13 mijloace de transport în comun, totodată fiind legitimate peste 1200 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 102 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 65.000 de lei, din care 68 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție și 34 sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*