Ai nevoie de asistență pe perioada Stării de Urgență la Slobozia? Iată unde poți să apelezi și care sunt pașii de urmat

Voluntarii ajută autoritățile locale din Slobozia. FOTO Primăria Slobozia

Echipele Direcției de Asistență Socială Slobozia sunt în teren în această perioadă pentru a oferi sprijin persoanelor aflate în nevoie. În municipiul reședință de județ, potrivit evidenței Casei Județene de Pensii, sunt 8098 de persoane cu vârste peste 65 de ani.

Din totalul acestora, 327 au primit vizita inspectorilor sociali de la Primăria Slobozia și numai 8 au precizat că au nevoie de ajutor, pentru procurarea medicamentelor.
20 de vârstnici fără susținători, aflați în atenția DAS Slobozia, au fost ajutați în procurarea alimentelor. De asemenea, s-au făcut cumpărături solicitate pentru 10 familii/ persoane izolate la domiciliu.

În prezent, la Centrul pentru Persoane fără Adăpost din Bora sunt găzduite 15 persoane, 6 dintre acestea fiind identificate și convinse să se adăpostească de către Poliția Locală. Acestora le este asigurată hrana și sunt consiliate pentru a nu părăsi clădirea. Un sponsor din oraș a oferit Centrului 200 de sandvișuri.

În ședința ordinară a Consiliului Local din 26 martie, a fost aprobată acordarea unor ajutoare ( alimente și materiale igienico-sanitare) necesare persoanele aflate în nevoie, în starea de urgență actuală.

Beneficiari pot fi:

  • vârstnici peste 65 de ani fără venituri;
  • persoane izolate, fără venituri;
  • familii monoparentale cu copii sub 12 ani, fără venituri, aflate temporar în nevoie, ca urmare a stării de urgență și care pune în pericol sănătatea copiilor;
  • persoanele fără adăpost, găzduite în Centrul din cartierul Bora.

O mână de ajutor a oferit și Grupul de Voluntari al Comitetului Local pentru Situații de Urgență care a desfășurat mai multe campanii de informare și conștientizare atât în Slobozia, cât și în cartierele Slobozia Nouă și Bora, unde au afișat măsuri de prevenire a infectării cu COVID-19, dar și modul în care persoanele peste 65 ani (considerate a fi cele mai vulnerabile în fața virusului) pot solicita sprijin în efectuarea cumpărăturilor necesare, pentru a evita deplasările.

Persoanele care au nevoie de ajutor pot suna la 0735.309.927

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*