Acțiuni de prevenire desfășurate de polițiștii ialomițeni în cadrul campaniei de educație rutieră „Neatenția la volan”

Acțiuni de prevenire desfășurate de polițiștii ialomițeni în cadrul campaniei de educație rutieră „Neatenția la volan". FOTO: IPJ Ialomișa

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Ialomița și Biroului Rutier al Poliției Municipiului Slobozia au desfășurat în cursul dimineții de marți, 20 decembrie, o acțiune de prevenire în cadrul campaniei naționale de educație rutieră ce vizează neatenția la volan. Șoferii opriți în trafic au primit căști handsfree precum și pliante cu sfaturi preventive.

Potrivit IPJ Ialomița, campania desfășurată sub mesajul „Pierzi atenția. Pierzi controlul”, își propune să le amintească șoferilor riscurile cu care se confruntă atunci când au și alte preocupări la volan, precum utilizarea telefonului mobil, fie pentru a vorbi, fie pentru a trimite mesaje text, consumul de alimente și lichide, folosirea ecranelor digitale din mașină sau a GPS-ului. Utilizarea telefonului fără funcția „mâini libere” sau introducerea unui număr nou și apelarea lui crește riscul de a fi implicat într-un accident de circulație.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de siguranță rutieră prin informarea și responsabilizarea oamenilor, indiferent de categoria de participanți la trafic din care fac parte, astfel încât, un număr cât mai mare de persoane să conștientizeze pericolele din trafic la care se expune dacă încalcă regulile de circulație.

În cadrul filtrelor rutiere desfășurate în această dimineață de polițiștii ialomițeni pe raza municipiului Slobozia au fost distribuite conducătorilor auto pliante cu sfaturi preventive, precum și căști tip handsfree, pentru a încuraja participanții la trafic să respecte regulile de circulație și să conștientizeze consecințele neatenției la volan.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*