Acțiune cu forțe mărite în localitățile Țăndărei, Mihail Kogălniceanu și Săveni

Acțiune a polițiștilor. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei, cu sprijinul jandarmilor ialomițeni au organizat în 26 mai, o acțiune de amploare pentru menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea riscului de producere a accidentelor rutiere, prevenirea și combaterea braconajului piscicol.

Potrivit IPJ Ialomița, s-a acționat pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor cu violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 12 filtre rutiere.

Activitățile au avut ca scop verificarea respectării legislației în vigoare, descurajarea fenomenului infracțional și reducerea riscului rutier.

În cadrul activităților polițiștii au legitimat peste 160 de persoane, au fost verificate 142 de autoturisme și au fost efectuate testări cu aparatele etilotest și cu cele utilizate pentru depistarea substanțelor psihoactive din organism.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au retras 15 certificate de înmatriculare și reținut 2 permise de conducere.

În acest context, au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.935 de lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G.nr.195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în întreg județul, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni orice eveniment negativ, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pentru toți cetățenii.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*