Trofeul Tinereții Amara, festival tradițional inovator pentru tinerii artiști, ajuge anul acesta la ediția cu numărul 55

Festivalul - concurs național de interpretare a muzicii ușoare românești „Trofeul Tinereții" de la Amara. FOTO Facebook, ediția 2022

Orașul Amara va găzdui, în perioada 19 – 20 august, cea de-a 55-a ediție a Festivalului-concurs național de interpretare a muzicii ușoare românești „Trofeul Tinereții”. Această ediție se remarcă printr-o transformare radicală a festivalului, care își propune să ofere tinerilor artiști o platformă inedită de dezvoltare și afirmare în industria muzicală.

Cu sprijinul Consiliului Județean Ialomița, Primăriei și Consiliului Local Amara, precum și a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița și a Centrului Cultural „Ionel Perlea” Ialomița, organizatorii au adus un suflu nou și o notă de contemporaneitate festivalului. Dorind să se adapteze nevoilor și așteptărilor tinerilor artiști din muzica ușoară, „Trofeul Tinereții” – Amara a suferit o reconfigurare semnificativă.

Noul slogan al festivalului, „creator de artiști”, reflectă misiunea evenimentului de a descoperi și promova noi talente în industria muzicală românească. Organizatorii au pregătit un super premiu pentru câștigătorul trofeului, care include oportunități valoroase de dezvoltare artistică. Acesta va beneficia de două producții muzicale proprii, două videoclipuri pentru piesele produse, training de management artistic, pachet de branding guidelines artist, strategie de campanie artist, identitate artist, toate materialele de promovare și branding (atât online, cât și offline) necesare unui artist, un concert extraordinar în cadrul evenimentului Amara 2024 și premiul în bani în valoare de 10.000 de lei.

Pe lângă câștigătorul trofeului, și ceilalți concurenți vor fi recompensați pentru talentul lor. Premiul I va consta în suma de 5.000 de lei, Premiul II va fi în valoare de 4.000 de lei, Premiul III de 3.000 de lei, iar mențiunea și premiul de popularitate vor avea o valoare de 1.500 de lei fiecare.

O premieră în cadrul Festivalului-concurs „Trofeul Tinereții” – Amara este extinderea orizonturilor muzicale prin includerea interpretării, de către fiecare finalist, a unei melodii din repertoriul internațional. Această inițiativă inovatoare oferă finaliștilor oportunitatea de a-și demonstra versatilitatea și talentul în abordarea unor piese din alte culturi muzicale, aducând astfel un plus de diversitate și originalitate în competiție.

Pentru a participa la festival, concurenții trebuie să se înscrie exclusiv online pe website-ul oficial al evenimentului, www.festivalulamara.ro, în perioada 01 iunie – 01 iulie 2023.

Juriul competiției este format din experți și personalități recunoscute din diverse domenii esențiale pentru dezvoltarea unui artist. Experiența și cunoștințele acestor profesioniști vor contribui la evaluarea obiectivă a participanților. Tinerii artiști vor primi feedback și sugestii valoroase pentru a-și îmbunătăți performanțele și a-și explora întregul potențial artistic. Printre membrii juriului se numără Anna Ungureanu, Președinte al Juriului și Dirijor al Corului Național de Cameră Madrigal „Marin Constantin” și Director Artistic Cantus Mundi, Daniel Trifu, Director al Centrului Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița și Artist interpret la Târgoveții de Odinioară, Laura Petrescu, Artist interpret, Prezentator TV și Fotomodel, Silviu Păduraru, Artist, Compozitor și Producător muzical, Nicoleta Popa, Director Național FM, Favorit TV și Național TV, Virgil Dulceanu, Compozitor muzical și Profesor de pian, Zoli Toth, Artist, Profesor de percuție și Realizator TV&Radio, Ovidiu Stănescu, Songwriter, Remixer, Producător Kiss FM, și Mihai Mindirigiu, Organizator și Producător de festivaluri.

Pe lângă concursul propriu-zis, vizitatorii festivalului vor avea parte de concerte ale unor artiști consacrați, precum Dj Yaang și Lora în prima seară a evenimentului (19 august), și Deepside Deejays și The Motans în a doua seară (20 august). Aceste concerte vor fi prezentate de George Papagheorghe, cunoscut sub numele de scenă Jorge.

„Suntem mândri să anunțăm că suntem singurul festival-concurs din țară care oferă câștigătorului oportunitatea extraordinară de a obține timp de un an de zile sprijin profesionist pentru a-și dezvolta cariera muzicală sub îndrumarea unor experți recunoscuți în industrie. Festivalul are la bază ideea de spaţiu cultural deschis şi de diversitate, fiind construit în jurul dialogului multicultural. Concurenţii vor fi antrenaţi într-o competiţie care le stimulează creativitatea, iar accentul va fi pus pe colaborare, comunicare, echipă, întâlnire, schimb de experienţă şi de idei, cultură urbană, divertisment şi diversitate”, a declarat Alin Potinche, Directorul Festivalului Trofeul Tinereții Amara, ediția 55.

De-a lungul timpului, Festivalul „Trofeul Tinereții“ a rămas locul de întâlnire al generațiilor de artişti. Amara confirmă numeroase talente interpretative, sintetizând într-o manieră proprie imaginea muzicii uşoare româneşti în diversitatea genurilor sale. Manifestarea se desfăşoară fără întrerupere din 1968, fiind cel mai longeviv festival de muzică uşoară din țară.

Evenimentul de anul acesta are loc între 19 – 20 august, în Grădina de Vară din Amara, județul Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*