Intrările blocurilor din Fetești vor fi dezinfectate din 31 martie

Stradă goală din Fetești. FOTO Primăria Fetești

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Fetești a decis, în ședința restrânsă din dimineața de 30 martie o serie de măsuri care se impun la nivelul municipiului, în concordanță cu prevederile Ordonanței Militare nr. 4/29.03.2020.

Potrivit Primăriei Fetești:

  1. Începând cu data de 31 martie Serviciul Public de Asistență Socială va coordona împreună cu Compartimentul de Protecție Civilă, pe toată durata stării de urgență, activitatea de voluntariat pentru persoanele care nu au aparținători legali și care nu beneficiază de niciun sprijin, precum și pentru persoanele aflate în dificultate în vârstă de peste 65 de ani.
  2. Se vor asigura dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe din municipiul nostru și se vor dezinfecta periodic: casa scărilor și alte spații comune, începând cu data de 31 martie. Acțiunile se vor realiza prin Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat.
  3. În situația unei eventuale nominalizări a Spitalului Municipal “Anghel Saligny” Fetești, ca spital – suport, se vor efectua demersuri către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița în vederea asigurării fondurilor necesare, a echipamentelor și medicației corespunzătoare pentru primirea/tratarea pacienților, astfel cum dispun prevederile Ordinului 74533/2020 al Comandantului acțiunii – șef departament pentru situații de urgență.
  4. În situația unei eventuale nominalizări a Spitalului Municipal Fetești ca spital – suport, pentru efectuarea tratamentelor împotriva răspândirii Covid-19 și în urma solicitării conducerii spitalului, UAT Municipiul Fetești se obligă să asigure cazarea la o unitate hotelieră destinată repausului personalului acestei unități sanitare publice.
  5. Începând cu data de 31 martie în vederea creșterii nivelului de siguranță a cetățenilor care se deplasează pe căile publice din cartierele Coloniști și Vlașca se vor dispune alternativ, în intervale de cel puțin o oră, filtre rutiere care vor asigura respectarea legislației specifice.

Pentru această acțiune se folosește o substanță biocidă certificată de Ministerul Sănătății și de Comisia Națională pentru Produse Biocide din România.

Substanța, care nu este periculoasă pentru oameni sau animale, se va pulveriza cu dispozitive speciale pe: casa scărilor, holurile comune, cutiile poștale, balustrade și uși.

Acțiunea va începe din data de 1 aprilie, iar locatarilor li se recomandă să nu folosească incinta casei scărilor de bloc, cel puțin două ore după împrăștierea substanței.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*