FOTO Un grup de braconieri a fost prins de jandarmi în zona Barajului Dridu cu plase interzise asupra lor

Cei patru indivizi au recunoscut că intenționau să pescuiască cu plasele monofilament. FOTO IJJ Ialomița

Patru bărbați cu vârstele cuprinse între 19 și 42 de ani, au fost surprinși de o patrulă de jandarmi în timp ce se pregăteau să pescuiască ilicit pe canalul deversor al Barajului Dridu. Asupra acestora au fost găsite plase monofilament în lungime de 150 de metri.

Un echipaj al Inspectoratului de jandarmi județean Ialomița se afla în patrulare în zona Barajului Dridu în după amiaza zilei de 3 februarie. Atenția le-a fost atrasă de un grup de patru bărbați ce se aflau lângă o căruță ce au devenit agitați la vederea mașinii. În urma verificărilor efectuate de către jandarmi, în căruță au fost găsite plase monofilament în lungime de 150 de metri. Cei patru au declarat oamenilor legii că intenționau să pescuiască folosind plpasele în cauză.

În cauză au fost întocmite acte de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64, lit. k) din OG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Documentele întocmite și bunurile confiscate de la persoanele în cauză au fost predate lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*