Amenzi de peste 100.000 de lei, în urma acțiunilor executate în weekend de polițiștii ialomițeni

Activitățile desfășurate de polițiști, împreună cu celelalte forțe cu care se acționează în sistem integrat, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă au continuat pe perioada weekend-ului, fiind aplicate 30 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea Legii 55/2020.

Astfel, polițiștii ialomițeni au desfășurat 13 acțiuni punctuale în mediul rural și urban, organizate atât independent, cât și împreună cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Ialomița, intervenind totodată la 207 evenimente, din care 188 semnalate pe numărul unic de urgență 112.

În cadrul acțiunilor au fost verificate 1.360 de persoane, precum și 240 de obiective de interes, respectiv domiciliile persoanelor carantinate, piețe, restaurante, terase, gări, autogări și alte locuri unde se produc aglomerări de persoane.

De asemenea, în ultimele 48 de ore, au fost verificate 86 de societăți comerciale, unde polițiștii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanții tuturor agenților comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii ialomițeni au aplicat pe parcursul weekendului, în total, 380 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 103.025 lei, dintre acestea 30 de amenzi au fost pentru nerespectarea Legii 55/2020.

Polițiștii rutieri s-au aflat și ei pe principalele artere din județul Ialomița pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind reținute 21 de permise de conducere și retrase 17 certificate de înmatriculare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*