IPJ Ialomița face recomandări pentru siguranța cetățenilor pe timp de caniculă

Disconfort termic accentuat și caniculă, în județul Ialomița

Având în vedere valul de caniculă anunțat pentru următoarea perioadă, IPJ Constanța sfătuiește participanții la trafic să țină seama de câteva recomandări pentru a reduce riscul de a fi implicați în evenimente rutiere.

Recomandările polițiștilor ialomițeni sunt următoarele:

Să vă planificați, pe cât posibil, deplasările cu autovehiculul, motocicleta, bicicleta sau trotineta în afara intervalului orar 10:00 – 18:00.

Să nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau alte substanţe.

Înainte de a pleca la drum efectuați o verificare tehnică elementară a stării autovehiculului.

Asigurați-vă că sistemele de răcire, iluminare, frânare sunt în stare foarte bună de funcționare;

Asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea indicată. Țineți cont de faptul că, la temperaturi ridicate, pe distanțe mai lungi și viteze mari, crește considerabil riscul ca pneul să explodeze.

Asigurați-vă că sistemul de climatizare funcționează în parametri optimi.

Dacă intenționați să parcurgeți distanțe mai mari, luați în considerare plecarea dis-de-dimineață sau seara, când temperaturile devin mai acceptabile. Vă recomandăm opririle dese în vederea repausului și hidratării, iar pe cât posibil, staționarea sa fie efectuată în zone umbrite.

Sub nicio formă nu lăsați copiii sau animalele de companie în autovehicul când lipsiți din auto!

Folosiți parasolare pe geamurile laterale spate îndeosebi pentru protecția copiilor. Aveți în vedere faptul că partea din spate a habitaclului are întotdeauna o temperatură mai mare decât partea din față. Astfel, asigurați-vă că sistemul de climatizare este fixat corect și util pentru toți ocupanții mașinii!

De asemenea, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute.

În ceea ce privește pietonii, le reamintim că temperaturile ridicate accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto astfel încât recomandarea principală este aceea de a vă asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când faceți acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!

Nu uitați! Un comportament agresiv în trafic, va spori riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite.

În cazul în care, fie pieton, fie șofer sau pasager, observați persoane prăbușite pe stradă, apelați de urgență 112!

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*