Zeci de amenzi date de polițiștii ialomițeni în timpul unui control pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor înmatriculate în alte state

Polițiștii ialomițeni au verificat mașinile din trafic. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii Serviciului Rutier au aplicat miercuri, 24 iunie, 38 de sancțiuni contravenționale și au retras 15 certificate de înmatriculare, în timpul unei acțiuni de control în trafic, pe raza orașului Țăndărei, având ca scop reducerea riscului rutier prin controlul stării tehnice al autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Potrivit IPJ Ialomița, echipele de control au verificat autovehicule care au tranzitat orașul Țăndărei, controlând, în special, defecțiunile referitoare la sistemele de frânare și direcție, zgomotul și emisiile poluante, motocicletele sau mopedele ale căror elemente de evacuare au fost modificate, existența și autenticitatea numerelor de identificare, legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare precum și deținerea inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.415 lei. De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 15 certificate de înmatriculare pentru starea tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor și un permis de conducere pentru neacordare prioritate pietoni.

Tot miercuri, în jurul orei 17.00, polițiștii din Țăndărei, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza orașului, au observat un autoturism fără a avea plăcuțe de înmatriculare. La volanul autoturismului a fost depistat un tânăr de 24 de ani, polițiștii constatând faptul că acesta nu posedă permis de conducere valid, având totodată retras și certificatul de înmatriculare pentru că a circulat cu polița RCA expirată.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*