VIDEO Proces electoral fără probleme deosebite pe raza județului Ialomița

Purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița, Ludmila Dascălu. FOTO captura video

Pe raza județului Ialomița, procesul de votare a început fără probleme deosebite, de la deschiderea urnelor și până la acest moment nu au fost sesizate incidente care să afecteze desfășurarea votului.

Potrivit IPJ Ialomița, atât în cursul zilei de ieri, cât și astăzi, 403 efective, dintre care 140 de polițiști, 150 de jandarmi, 99 de reprezentanți ISU asigură paza și protecția a 214 secții de votare, din totalul celor 220 constituite pe raza județului Ialomița.

Având în vedere amploarea activităților care sunt în sarcina MAI în contextul procesului electoral, dar și necesitatea îndeplinirii celorlalte misiuni ale MAI, inclusiv cele de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, conducerea ministerului a dispus suplimentarea dispozitivelor curente de ordine și siguranță publică cu angajați de la alte structuri.

Conform legii, președintele biroului electoral al secției de votare are obligația să ia toate măsurile pentru a sigura corectitudinea operațiunilor de votare și pentru ca alegerile să decurgă în bune condiții. În ceea ce privește menținerea ordinii, atribuțiile președintelui secției de vot se întind și în afara localului de vot, precum și pe străzi și în piețe publice, până la o distanță de 50 m.

În afară de membrii biroului electoral al secției de votare, de candidați, și de celelalte persoane prevăzute de reglementările legale, nicio altă persoană nu poate staționa în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare. Persoanele care refuză să se conformeze dispozițiilor președintelui biroului electoral al secției de votare cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot și în împrejurimi poate primi o amendă cuprinsă între 1.500 și 4.500 de lei.

Sfătuirea alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral se sancționează cu amendă cuprinsă între 4.500 și 10.000 de lei. Cu aceeași amendă se sancționează continuarea propagandei electorale.

„Precizez că Biroul Electoral Central a emis o Decizie prin care a interzis comercializarea și consumul de băuturi alcoolice în zona de protecție a secției de votare, respectiv în limita celor 50 de metri”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița, Ludmila Dascălu.

Potrivit Deciziei Biroului Electoral Central, alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020, poate totuși să își exercite dreptul de vot în baza acestuia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*