Victor Moraru și Marian Neacșu, candidații PRO România pentru Parlament, au prezentat ialomițenilor argumentele pentru care să fie votați

Victor Moraru și Marian Neacșu, candidații PRO România pentru Parlamentul României la alegerile din 5 decembrie.

Candidații PRO România pentru Parlamentul României, Victor Moraru și Marian Neacșu, le-au transmis ialomițenilor, înainte de alegeri, câte o scrisoare deschisă.

Redăm integral scrisoarea lui Victor Moraru, candidat al PRO România Ialomița pentru Senat:

„Dragi ialomițeni,

Sunt Victor Moraru și știu că pot reprezenta cu cinste ialomițenii în Senatul României. Candidez pe data de 6 decembrie și îmi doresc  să pun experiența acumulată în 20 de ani de administrație publică în interesul județului.

Ialomița trebuie să trimită în Parlament oameni pe care-i cunosc, care au demonstrat prin fapte că reprezintă interesele ialomițenilor.

FAPTELE MELE ca primar la Amara și președinte al Consiliului Județean Ialomița sunt cartea de vizită cu care mă prezint în fața dumneavoastră la alegerile legislative. Cum am muncit și am construit din aceste două funcții importante în care am fost ales, așa voi proceda și în Parlament, continuând la nivel central ceea ce am început local – DEZVOLTAREA IALOMIȚEI. Știu foarte bine care sunt problemele care trebuie urgent rezolvate în județ, pentru că de 20 de ani străbat aproape zi de zi fiecare localitate, vorbesc cu oamenii și înțeleg care sunt nevoile lor.

De la tribuna Parlamentului vreau să vorbesc în primul rând despre Ialomița, despre nevoile ialomițenilor, dar și despre potențialul economic și de resurse materiale și umane existent la noi. Cred cu tărie că ialomițenii trebuie să trimită în Parlament pe unul de-al lor, care a trăit printre ei și care le cunoaște viața și problemele în cele mai mici detalii, nu politicieni ”aruncați” aici din zone în care nu au mai avut loc pe liste.

Eu am arătat că VREAU, POT și ȘTIU să muncesc pentru ialomițeni: în administrația locală am avut un program clar bazat pe trei obiective principale: ATRAGEREA DE FONDURI EUROPENE, investiții în SISTEMUL DE SĂNĂTATE și MODERNIZAREA DRUMURILOR JUDEȚENE.

M-am zbătut să aduc bani europeni în județ, am muncit împreună cu echipa mea la zeci de mii de pagini de documente pentru proiecte finanțate de UE, am dat dovadă de seriozitate și fondurile au venit.

Am o idee clară despre ce trebuie făcut în Parlament pentru Ialomița și pentru România.

Am în vederea în primul rând deschiderea piețelor, a școlilor și testarea gratuită, astfel încât ialomițenii să nu fie nevoiți să plătească sume exorbitante pe teste.

Am un proiect de SPRIJINIRE A AGRICULTORILOR mici și mari, pentru a duce mai departe tradiția veche din Bărăgan și promovarea unui pachet de legi care să diminueze efectul accentuat de deșertificare din zona noastră. Coroborat cu acestea am în plan câteva idei de programe pentru înființarea sistemelor proprii de irigații folosind apa subterană de mare adâncime.

De asemenea, vreau să inițiez un program național de reducere a decalajului calității vieții între mediul urban și cel rural, pentru stoparea fenomenului migrației tinerilor către orașe sau spre alte țări. Acesta ar veni ca o continuare a Programului de stimulare a natalității pe care l-am implementat deja ca președinte al Consiliul Județean Ialomița și care a ajutat numeroase familii tinere ialomițene.

Nu în ultimul rând, o să susțin din toate puterile continuarea modernizării drumurilor județene, a sistemului de sănătate ialomițean și mă voi bate în continuare pentru atragerea de fonduri europene.

Aveți încredere în mine! Alegeți bine! Alegeți omul faptelor! Alegeți Victor Moraru – PRO România! Poziția nr. 1 pe buletinul de vot. În Parlament, voi fi de partea voastră!”.

Victor Moraru, candidat Pro România Ialomița pentru Senat. FOTO Paul Alexe

Marian Neacșu, candidat al PRO România Ialomița pentru Camera Deputaților, a prezentat și el ialomițenilor argumentele pentru care să fie votat:

„Sunt Marian Neacșu și candidez pe 6 decembrie pentru funcția de deputat din partea PRO România. Sunt trei argumente pentru care vin în fața dumneavoastră și vă cer să-mi acordați încrederea: EXPERIENȚA, FAPTELE mele pentru ialomițeni și PROIECTELE pentru Parlament, toate în interesul județului nostru.

Am demonstrat, în decursul celor două mandate de parlamentar pe care le-am deținut, că am fost de partea ialomițenilor. Am experiența și forța necesare ca după alegerile din 6 decembrie să pun din nou Ialomița pe primul loc. În activitatea de parlamentar am muncit și am pus județul nostru pe harta politicii naționale. Astfel, am fost confirmat în funcțiile de lider de grup parlamentar, Chestor și Vicepreședinte al Camerei Deputaților. În legislatura 2012-2016 am avut cele mai multe inițiative parlamentare devenite legi din 1990 până astăzi. Am avut 708 luări de cuvânt în plenul Camerei Deputaților; 621 de luări de cuvânt în Biroul Permanent; 129 de propuneri legislative din care 46 au devenit legi; 154 de întrebări și interpelări; 15 moțiuni.

În activitățile din teritoriu am fost tot timpul alături de ialomițeni. Am contabilizat, în cele două mandate, aproape 400 de audiențe, la cabinetul parlamentar din Ialomița. Rezultatul discuțiilor: peste 100 de întrebări și interpelări adresate Guvernului și 23 de propuneri legislative, dintre care 11 au devenit legi.

Am fost dedicat Ialomiței. 42 de proiecte în valoare de 187 milioane lei au ajuns la toate primăriile și Consiliul Județean prin PNDL 1. 134 de proiecte în valoare de 811 milioane lei pentru toate primăriile și Consiliul Județean prin PNDL 2. Toți acești bani au fost și sunt folosiți în continuare pentru dezvoltarea Ialomiței.

Întotdeauna am avut clar în minte ceea ce am de făcut pentru Ialomița. Voi susține fără ezitare câteva măsuri de asigurare a sănătății ialomițenilor în contextul pandemiei. În primul rând, programul de testare gratuită în masă pentru a nu mai carantina orașele și comunitățile locale. Carantina este soluția cea mai simplă când autoritățile nu-și fac treaba. În al doilea rând, ialomițenii și, de fapt, toți românii, trebuie să beneficieze gratuit de măști, iar  categoriile defavorizate și vulnerabile și de materiale sanitare. Trebuie să deschidem piețele și școlile în siguranță.

Susțin implementarea venitului minim de criză pentru toți ialomițenii afectați de pandemie. Asta înseamnă să urmărim asigurarea sumei minime de 2000 lei lunar pentru persoanele care trăiesc singure, respectiv a sumei de 3500 lei pentru fiecare familie formată din două persoane (familiile monoparentale). În cazul familiilor cu mai mult de doi membri, pragul se ridică la valoarea de 1500 lei pentru fiecare membru de familie, în limita a 4500 lei. Astfel,  statul va plăti diferența dintre veniturile realizate de o persoană și nivelul garantat.

Voi susține, de asemenea, înființarea unui Program național de redresare economică cu fonduri europene și fonduri naționale. Impozitarea diferențiată a veniturilor și în mod deosebit a pensiilor speciale va genera mai multă corectitudine în societate.

Mă voi bate să aduc în continuare bani și pentru o serie de proiecte județene. Voi spriji: Aeroportul Alexeni, zona de antrepozite și port comercial pe malul Borcei la Fetești și extinderea rețelei de gaz în cât mai multe localități din județ.

Îmi doresc să continuăm împreună munca pentru județul nostru. Iar eu am demonstrat că am fost de partea ialomițenilor.

Alegeți bine pe 6 decembrie! Alegeți Marian Neacșu – PRO România! Poziția nr. 1 pe buletinul de vot. În Parlament, voi fi de partea voastră!”.

Marian Neacșu, candidat Pro România Ialomița pentru Camera Deputaților. FOTO Paul Alexe

Comandat de Partidul Pro România Filiala Ialomița; Executat de SC CityVision Media SRL – portal: www.ilnews.ro; Cod mandatar financiar: 11200008

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*