Uniunea Europeană trebuie să susțină financiar statele membre după criza generată de COVID-19, este de prere președintele CJ Ialomița, Victor Moraru

Victor Morau, președintele Consiliului Județean Ialomița. FOTO Adrian Boioglu

La sărbătorirea celor trei evenimente majore care au marcat evoluția noastră ca stat: Ziua Europei, Independența României, capitularea Germaniei Naziste și sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, președintele Consiliului Județean Ialomița le-a transmis locuitorilor județului viziunea sa despre cum ar trebui să se procedeze la nivelul Uniunii și la nivel local pentru a depăși criza cauzată de COVID-19.

Victor Moraru este de părere că nimic nu va mai fi la fel după criza COVID-19 și nici Uniunea Europeană nu trebuie să rămână neschimbată.

„Exact din acest motiv am susținut declarația Comitetului European al Regiunilor despre comunitatea europeană de după pandemie, organizație în care sunt mândru să pot aduce vocea Ialomiței. Proiectul declarației a fost supus la vot, ieri, online, în fața tuturor membrilor.
În primul rând, am atras atenția că revenirea la o economie sănătoasă are nevoie de ajutor, iar statele UE trebuie să își îmbine forțele pentru a crea un fond de redresare în valoare de cel puțin 500 miliarde euro, pentru a nu ajunge într-o situația socială și mai rea.
În al doilea rând, în domeniul sanitar și cel al îngrijirii – chiar în prima linie – lucrează predominant femei, dar de prea multe ori pe salarii mici și fără acte în regulă. Pandemia a subliniat în mod cât se poate de clar nevoia de integrare a unei dimensiuni de gen în bugetul Uniunii.
În final, mediul rural trebuie să reprezinte o prioritate reală. Avem nevoie de un plan de incluziune, finanțat de Fondul de dezvoltare, care să asigure conectivitatea satelor și comunelor și să permită aprovizionarea alimentară, dezvoltarea infrastructurii și libera circulație a muncitorilor.
Provocările grele încă nu au încetat, doar împreună, la nivel european, le putem depăși cu bine“, a transmis președintele Consiliului Județean Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*