Un individ din Bărbulești, venit din Franța și aflat în autoizolare, depistat beat la volanul unei mașini, a scuipat un polițist

Suspectul a fost escortat de către polițiști. FOTO IGPR

Inconștiență dusă la extrem de un individ din localitatea Bărbulești. Trebuia să fie în autoizolare la domiciliu, dar beat fiind s-a urcat la volanul mașinii sale, iar în momentul în care a fost depistat de poliție în trafic, a încercat să scape de oamenii legii călcând pedala autoturismului. S-a oprit în gardul unei case, iar pentru că era recalcitrant, a fost încătușat, moment în care l-a scuipat pe unul dintre polițiști. 

Incidentul a fost înregistrat în după amiaza zilei de 25 martie când polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Jilavele au observat pe raza comunei Bărbulești un autoturism condus de o persoană despre care existau indicii temeinice ar fi consumat băuturi alcoolice.

S-a procedat în continuare la oprirea autoturismului susmenționat cu semnale acustice și sonore, însă șoferul nu a oprit, conducând cu viteză pe raza comunei Bărbulești.

În timp ce încerca să scape de echipajul de poliție, bărbatul a pierdut controlul volanului și a acroșat gardul unei locuințe, provocând avarierea acestuia cât și autoturismului.

Întrucât conducătorul auto era foarte recalcitrant și amenința organele de poliție cu săvârșirea infracțiunii de lovire, acesta a fost încătușat, în timpul operațiunii expectorând salivă pe unul dintre polițiști.

Persoana în cauză a fost legitimată, polițiștii stabilind este vorba despre un bărbat de 49 de ani din comuna Bărbulești, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Șoferul a refuzat atât testarea cu aparatul Drager, cât și prelevarea de mostre biologice.

De asemenea, în urma verificărilor polițiștii au stabilit că bărbatul figura în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, întrucât venise din Franța în data de 22 martie.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței nr. 2/2020 cu amendă în cuantum de 5.000 lei, fiind condus la un Centru de Carantinare și Instituționalizare în vederea dispunerii măsurii carantinării .

Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, conducere fără permis și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Cu privire la polițistul care a intrat în contact direct cu persoana în cauză, acesta se va autoizola la domiciliu pe o perioadă de 14 zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*