Un ialomițean a fost prins, la Vama Veche, când încerca să aducă în țară 15.000 petarde, artificii și rachete

Peste 4.000 de articole pirotehnice ilegale, confiscate de polițiștii ialomițeni. FOTO cu rol ilustrativ

Un individ din județul Ialomița a crezut că dă lovitura de sărbători. Bărbatul a plecat în Bulgaria și a cumpărat toate artificiile și petardele pe care le-a găsit. La întoarcerea în țară, el a ajuns în atenția polițiștilor de frontieră de la Vama Veche.

Oamenii legii de la Punctului de Trecere al Frontierei Vama Veche au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în țară, asupra unui autoturism înmatriculat în Bulgaria la volanul căruia se afla cetățeanul N.M., în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza județului Ialomița.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul autoturismului 15.525 articole pirotehnice (petarde, artificii și rachete).

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că articolele pirotehnice le-a achiziționat din Bulgaria pentru a le comercializa și nu avea cunoștință de obligativitatea deţinerii autorizațiilor necesare.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de materiale pirotehnice, în valoare totală de 5.260 lei şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „producerea, experimentarea, prelucrarea, deținerea, transportul ori folosirea materialelor explozibile sau orice alte operațiuni privind circulația acestora, fără drept”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*