Trei ialomițeni, prinși cu peste 100 de kilograme de pește fără documente de proveniență în portbagaj

Ialomițeni prinși cu peste 100 de kilograme de pește fără documente de proveniență. FOTO IPJ Ialomița

Peste 100 de kilograme de pește, cinci plase monofilament și o barcă pneumatică transportate ilegal pe raza municipiului Slobozia, au fost confiscate de polițiștii ialomițeni.

Polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au oprit pentru control, luni dimineață, un autoturism condus de un șofer în vârstă de 42 din municipiul Slobozia, având ca pasageri doi bărbați de 44 și 56 ani.

Cu ocazia controlului autoturismului, s-a constatat că în portbagaj se aflau cinci saci din plastic, încărcați cu plase monofilament și pește din specia caras, precum și o barcă pneumatica și două vâsle din metal.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că cei trei bărbați nu dețin documente de proveniența asupra cantității de pește transportat.

S-a procedat la cântărirea cantității de pește, rezultând 119 kilograme din specia caras, întreaga cantitate de pește fiind confiscată și predată Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița.

De asemenea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor cinci plase monofilament în lungime totală de 250 de metri, o pompă și o barcă pneumatica precum și cele două vâsle din metal. Totodată, autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținerea și transportul fără documente legale a peștelui și deținerea și utilizarea pentru pescuit a plaselor monofilament.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*