Taximetriștii din Slobozia, verificați de polițiștii de la Rutieră

Taximetriștii din Slobozia, verificați de polițiștii de la Rutieră. FOTO IPJ Ialomița

Poliţiştii rutieri ialomițeni au verificat joi, 14 octombrie, 25 de taxiuri pe raza municipiului Slobozia și au fost constatate 23 de abateri privind activitatea taximetriștilor.

Potrivit IPJ Ialomița, printre obiectivele acțiunii s-au numărat verificarea legalității desfășurării activității de transport rutier de persoane în regim taxi, impunerea respectării normelor legale privind desfășurarea activității de transport rutier de persoane în regim taxi, verificarea stării tehnice a autovehiculelor, verificarea funcționării corecte a aparatelor de taxat și verificarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de vehicule, ce efectuează transport rutier de persoane în regim taxi.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4190 de lei, dintre acestea 20 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației rutiere, defecțiuni tehnice, sau încălcarea regulilor de circulație și 3 amenzi fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. De asemenea, ca măsură complementară, au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

Acțiunile de control continuă și în zilele următoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*