Polițiștii ialomițeni au aplicat sute de amenzi în minivacanța prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române

Mașină a IPJ Ialomița. FOTO Adrian Boioglu

În minivacața prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române, polițiștii din Ialomița au fost prezenți la datorie și au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. În urma neregulilor descoperite în teren, polițiștii au aplicat peste 700 de sancțiuni contravenționale și au reținut 37 de permise de conducere și 15 certificate de înmatriculare. 

În perioada 24-26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au acţionat, pe raza judeţul, pentru prevenirea evenimentelor negative şi creşterea siguranţei rutiere.

Pe parcursul celor trei zile, polițiștii au intervenit la 178 de evenimente, dintre care 143 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. De asemenea, au fost sesizate 33 de infracțiuni.  În urma activităților din teren, polițiștii au aplicat 718 sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 244.560 de lei. Pe linie de circulație rutieră, au fost au reținute 37 de permise de conducere și retrase 15 certificate de înmatriculare.

Astfel, pe 24 ianuarie, în jurul orei 00:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au depistat în trafic un bărbat de 51 de ani, din municipiul Slobozia, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe 25 ianuarie, în jurul orei 17.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Amara, în urma unui filtru rutier, au depistat un bărbat de 37 de ani, din municipiul Slobozia, conducând un autoturism pe raza orașului Amara, fără a poseda permis de conducere.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți Târg au intervenit în data de 26 ianuarie la un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Din verificări a reieșit că un bărbat de 44 de ani din județul Ilfov, în timp ce e deplasa pe raza localității Greci, ar fi pierdut controlul volanului și a lovit un autoturism care staționa pe marginea drumului. În urma testării șoferului cu aparatul Drager, acesta a indicat o alcoolemie de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor, polițiștii au stabilit că acesta are dreptul de a conduce suspendat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*