Stare de alertă la Țăndărei după ce tânără a sunat la 112 și a spus că este răpită, iar apoi convorbirea s-a întrerupt brusc

IPJ Ialomița. FOTO G. M.
IPJ Ialomița. FOTO G. M.

Zeci de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru a căuta o persoană de sex feminin care a sunat la 112 și a spus că a fost răpită de către un bărbat, apoi apelul s-a întrerupt brusc. În operaţiunile de căutare ale posibilei victime au fost mobilizați zeci de poliţişti şi jandarmi ialomițeni.

Alarma s-a dat la data de 13 februarie, în jururul orei 14:00, la Poliția Orașului Țăndărei, când pe numărul unic de urgențe 112, o persoană de sex feminin a reclamat faptul că a fost răpită de către un bărbat, după care convorbirea a fost întreruptă brusc.

Ca urmare a sesizării s-a constituit, de îndată, o echipă complexă, coordonată de către conducerea inspectoratului, formată din specialişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, ai Poliţiei Orașului Țăndărei şi ai Biroului de Analiză a Informaţiei Ialomița.

Poliţiştii au declanşat, de îndată după primirea apelului de urgenţă, activităţi specifice căutării de persoane, în urma activităților întreprinse, fiind identificată o minoră de 13 ani, din orașul Țăndărei, asupra căreia a fost găsit telefonul mobil de la care s-a efectuat apelul.

În urma discuțiilor purtate cu minora în cauză a reieșit faptul că aceasta, în spirit de glumă, ar fi apelat serviciul de urgență pentru a sesiza, în fals, că a fost răpită.

La imobilul unde a fost identificată minora se afla și tatăl acesteia, un bărbat de 48 de ani, care a fost sancționat contravențional pentru nesupravegherea minorilor.

„Un apel fals poate împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la tine sau la cineva drag ție! Un minut poate face diferența între viață si moarte“, au avertizat reprezentanții IPJ Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*