Șoferi cercetați penal după ce au fost prinși în timp ce conduceau în stare de ebrietate sau fără să dețină permis de conducere

Șoferi cercetați penal pentru infracțiuni la regimul rutier. FOTO arhiva IPJ Ialomița

Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale, pentru infracțiuni la regimul rutier, după ce au fost prinși, la sfârșitul săptămânii trecute, în timp ce conduceau în stare de ebrietate, sau urcaseră la volan fără să dețină permis de conducere ori cu permisul suspendat.

Astfel, potrivit IPJ Ialomița, la data 20 februarie, în jurul orei 16.00, polițiștii din Țăndărei, în timp ce efectuau activități de control al traficului rutier, au oprit un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din municipiul București. Conducătorul auto nu avea asupra sa niciun document de identitate sau al autoturismului, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit că acesta figurează cu permisul de conducere cu restricții-suspendat.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 04.00, un alt conducător auto, în vârstă de 37 de ani, din municipiul Urziceni, a fost oprit, pentru control, pe raza comunei Jilavele. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest Drager, care a indicat o valoare a alcoolemiei de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a refuzat prelevarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Duminică, 21 februarie, în jurul orei 02.00, polițiștii Serviciului Rutier au oprit, pe raza municipiului Slobozia, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din județul Dolj. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul Drager, care a indicat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus ulterior la Camera de Gardă a Spitalului Municipal Slobozia în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Și tot duminică, 21 februarie, în jurul orei 10.30, polițiștii rutieri au observat în trafic și au efectuat semnal de oprire unui autoturism ce se deplasa pe raza orașului Țăndărei.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor polițiștilor și a accelerat, iar după aproximativ 50 de metri a oprit vehiculul pe partea dreaptă a părții carosabile, l-a abandonat, încercând să fugă. Acesta a fost interceptat și prins pe o stradă din apropiere, stabilindu-se faptul că este vorba de un tânăr în vârstă de 19 ani, din orașul Țăndărei, ce nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În toate cazurile, polițiștii au deschis dosare de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*