Situația burselor acordate elevilor din învățământul preuniversitar ialomițean

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița monitorizează în permanență evoluția rezultatelor obținute de elevii ialomițeni, aplicând măsuri de sprijin și stimulând performanțele acestora.

Inițiativa se aliniază obiectivului permanent asumat de Ministerul Educației, acela de a încuraja și de a motiva elevii pentru învățare, în egală măsură cu a-i susține material pe cei din categoriile vulnerabile. În acest sens, într-o analiză comparativă a situației acordării burselor pentru elevii ialomițeni, se poate observa o creștere semnificativă.

În anul 2021, la nivelul județului Ialomița, 4939 de elevi au primit burse, acestea fiind repartizate după cum urmează:

  • 3544 elevi au primit burse de merit, în conformitate cu art. 8 din OMECTS 5576/2011;
  • 509 elevi au primit burse de studiu, conform art. 9 din OMECTS 5576/2011,
  • 886 de elevi au beneficiat de burse de ajutor social, conform art. 13 din OMECTS 5576/2011.

În anul 2022, conform OME 5870/2021 privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat, numărul burselor care vor fi acordate începând cu semestrul al II-lea al anului școlar în curs vor fi de 9454, astfel:

  • un elev va beneficia de bursă de performanță;
  • 3697 de elevi vor primi bursă de merit;
  • 918 vor fi beneficiari ai bursei de studiu;
  • 4838 vor primi bursa de ajutor social.

„Încă o dată, Inspectoratul Școlar Județean Ialomița și-a asumat statutul de partener fidel al educabililor, demonstrând atenția și interesul pentru demersul și progresul educațional al acestora”, au precizat reprezentanți ai instituției.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*