Servicii fiscale electronice puse la dispoziția contribuabililor ialomițeni

Sigla ANAF

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că înrolarea în Spațiul privat virtual (SPV) oferă atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice toate facilitățile comunicării la distanță a actelor administrative fiscale emise în formă electronică, precum și a altor informații și înscrisuri în legătură cu situația financiară sau fiscală proprie a acestora.

Astfel, prin serviciul „Spațiul Privat Virtual” (SPV) se pot obține informații referitoare la obligațiilor fiscale, se pot descărca decizii de impunere, se poate verifica cum declară angajatorul contribuțiile de asigurări sociale, se pot depune declarațiile fiscale etc.

„Menționăm că toate documentele puse la dispoziția persoanelor fizice, persoanelor juridice sau altei entități fără personalitate juridică prin intermediul Spațiului Privat Virtual sunt înscrisuri cărora li s-a incorporat sau li s-a asociat logic o semnătură electronică extinsă în sensul Legii 455/2001, republicată și al Regulamentului (UE) nr. 910/2014 nefiind necesară prezentarea la organul fiscal pentru semnătură sau stampilă”, au transmis reprezentanții AJFP Ialomița.

Spațiul privat virtual oferă contribuabililor servicii electronice gratuite, disponibile 24h/24h, ușor de accesat și nu implică deplasarea la sediul administrației fiscale sau la oficiul poștal. Instrucțiunile privind înrolarea în Spațiul Privat Virtual sunt disponibile pe site-ul www.anaf.ro, la următorul link: înregistrare/Înrolare persoane fizice și juridice în Spațiul Privat Virtual, iar înregistrarea în SPV se poate face accesând următorul link: https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*