„Salonul de toamnă 2021”, o expoziție a Uniunii Artiștilor Plastici din România-filiala Slobozia, va fi vernisată la începutul lunii viitoare

Galeriile „Arcadia”, de la Centrul Cultural „Ionel Perlea” Slobozia, vor găzdui miercuri, 3 noiembrie, de la ora 14.00, vernisajul expoziției „Salonul de toamnă 2021” a Uniunii Artiștilor Plastici din România – filiala Slobozia, Ialomița.

Anul acesta, în luna octombrie, s-au împlinit 20 de ani de la înființarea Filialei Slobozia – Ialomița a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Nu întâmplător, Salonul de toamnă 2021 va fi organizat cu sprijinul Consiliului Județean Ialomița, în cadrul Proiectului „Arta plastică pentru Ialomița”, în semn de apreciere și respect pentru artiștii plastici, membri ai UAPR, filiala Slobozia, Ialomița. Parteneriatul, în sine, urmărește stimularea, promovarea și dezvoltarea acestui segment cultural – artele vizuale – al cărui parcurs a început în 1975, cu Cenaclul „Ștefan Luchian” și a continuat cu înființarea filialei UAP.

Expoziția Salonului de toamna 2021 reunește opere ale artiștilor fondatori ai acestei instituții profesioniste, care este și rampă de lansare pentru artiștii tineri, foști elevi ai Liceului de Arte „Ionel Perlea” Slobozia.

Galeriile „Arcadia” aduc astăzi în prim-plan „Arta plastică pentru Ialomița”, în cadrul Salonului de toamnă 2021 și adună laolaltă, la vernisaj, tendințe, vibrații, spiritualități, aspirații, așteptări, credințe, poate dezamăgiri și neîmpliniri, dar toate sub acest spectru al oamenilor-artiști, care doresc să privească dincolo de orizont.

Toată istoria artelor plastice este ca o rețea, o aglomerare de răspântii, de noduri, unele deslușite, altele nu, temeinic încleștate în cumplite direcții și opțiuni.

În această lume, uneori de neînțeles, un artist își construiește un drum, câteodată fără întoarcere, câteodată fără rezultat, dar câteodată și cu izbândă – opera de artă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*