Recomandări ale pompierilor ialomițeni pentru circulație în condiții de iarnă severă

Mașină de împrăștiat sare pe drumurile afectate de polei. FOTO DRDP Constanța
Mașină de împrăștiat sare pe drumurile afectate de polei. FOTO DRDP Constanța

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat informarea privind zona de este și sud-est a țării, pentru intervalul 1 martie, ora 10.00 – 3 martie, ora 10.00, când se vor semnala în continuare ninsori și intensificări ale vântului.

Astfel, în intervalul menționat, în jumătatea de est a țării, precum și în Carpații Orientali și Meridionali temporar va ninge, iar local se va depune strat de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum și în zona montană înaltă, cu viteze în general de 45 – 50 km/h, viscolind ninsoarea.

În aceste condiții, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița vă recomandă respectarea următoarelor măsuri:

  • Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să vă informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
  • Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcționează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip etc.).
  • Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităților centrale şi locale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*